Phuket välkomnar Kazakstanska turister på visumbefrielse

Phuket -

Phuket välkomnar turister från Kazakstan till Thailands visumbefrielseprogram.

Vår tidigare historia:

Den thailändska regeringens policy för fria visum för kinesiska och kazakstanska turister har godkänts i Royal Gazette och publicerades tisdagen den 19 september.

Nu till uppdateringen:

På måndag morgon (25 septemberth) på Phukets internationella flygplats välkomnade tjänstemän och personal 166 turister på en direkt kamp från Almaty i Kazakstan.

Direktören för Phukets internationella flygplats Monchai Tanod berättade för Phuket Express att nästan dubbelt så många turister från Kazakstan anlände till Phuket jämfört med samma period före Covid -19-pandemin.

Det var 56,529 2019 Kazakstanska besökare under 109,865 och 2023 XNUMX under XNUMX (senaste uppdateringen i september) som anlände till Phuket. De flesta av dem reste med familjer. De gillar att besöka Phuket i slutet av året.

Under de fem månaderna av visumbefrielsesystemet kommer det att finnas uppskattningsvis 129,485 49.7 kazakstanska turister, vilket är en ökning med 7.9 procent från innan visumbefrielsen startade. Detta kommer att generera cirka 150,000 miljarder baht. Det förväntas att det kommer att finnas totalt XNUMX XNUMX Kazakstan-turister i slutet av detta år.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.