Phuket välkomnar kinesiska turister på visumbefrielse

Phuket -

Phuket välkomnar turister från Kina till Thailands visumbefrielseprogram.

Vår tidigare historia:

Den thailändska regeringens policy för fria visum för kinesiska och kazakstanska turister har godkänts i Royal Gazette och publicerades tisdagen den 19 september.

På måndag morgon (25 septemberth) på Phukets internationella flygplats välkomnade tjänstemän och personal 166 turister på en direkt kamp från Almaty i Kazakstan.

Thailands premiärminister, Srettha Thavisin, välkomnade den första kinesiska flygningen under initiativet för viseringsundantag på måndagsmorgonen den 25 september.

Nu till uppdateringen:

På måndag morgon (25 septemberth) på Phukets internationella flygplats välkomnade Phukets guvernör Naroong Woonciew och flygplatspersonal turister på tre direktflyg från Kina.

Direktören för Phukets internationella flygplats Monchai Tanod berättade för Phuket Express att det fanns 158 passagerare från Spring Airlines, ett direktflyg från Hangzhou, 180 passagerare från Air China, ett direktflyg från Shanghai och 237 passagerare från Air China i en direktflyg från Peking.

Det var 2,341,080 17 XNUMX kinesiska besökare hittills i år fram till den XNUMX septemberth. Phuket är den näst bästa kinesiska besöksdestinationen i Thailand efter Bangkok. Detta visumbefrielsesystem beräknas generera 257 miljarder baht från kinesiska besökare i år.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.