Phukets största berättelser från den senaste veckan: Turistpolisen tillkännager resultatet av ett brott och mer 

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 24 april 2023 till söndagen den 30 april 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Sex personer skadades efter att en liten buss full av utländska turister kraschade i en kurva i Wichit, Mueang Phuket.

Busschauffören sa att han använde en GPS-navigator på sin mobiltelefon innan han tappade kontrollen i en kurva. Han hävdade att han inte var bekant med området.

2. En australisk man hittades hängd i ett cellrum på Patongs polisstation i Phuket.

CCTV-bilder i närheten visar tydligt att han hängde sig själv utan att någon annan var inblandad, säger Patong-polisen.

3. En lärare i ryska språket hoppade till sin död från en parkeringsbyggnad vid ett varuhus i Phuket.

Kameraövervakningsfilmer vid byggnaden visar att den ryske medborgaren gick ensam på 5:e våningen i parkeringsbyggnaden innan han plötsligt hoppade ner till marken.

4. Phuket-tjänstemän har bekräftat att det INTE finns INGEN tsunamivarning efter att ett varningsljud kom från tsunamivarningstorn i Kamala och Cherng Talay samtidigt som en jordbävning på Sumatraön i Indonesien.

Relevanta tjänstemän har bekräftat att tsunamisirener inte har fungerat fel efter att ett varningsljud kom från tsunamivarningstorn i Kamala, Karon och Cherng Talay mitt i natten den 27 april 2023.

5. Phukets turistpolis har meddelat resultaten av ett nyligen genomfört brott mot turistnäringen.

Resultaten av det senaste tillslaget involverade 258 misstänkta (thailändare och utlänningar).

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.