Fransk turist försvinner i djungeln på ön Adang i Satun

Satun –

En sökning inleddes efter att en kvinnlig fransk turist försvann i en djungel på ön Adang i Satun.

Polisen i Satun underrättades från ett nödsamtal 191 på torsdagen (30 marsth) om händelsen.

Claire Marie Theophane Drapeau, 29, fransk medborgare, förlorades nära en utsiktspunkt på ön Adang i Tarutao nationalpark. En sökning inleddes fram till natten igår, den 30 mars, då jakten avbröts på grund av dålig belysning.

Sökandet fortsatte igen i morse vid dagsljus, fredagen (31 marsst).

Tjänstemän fann att Drapeau bodde på en resort på den berömda ön Lipe i närheten. Hon hade rest till R-Dang Island ensam. Hon gick upp till en utsiktspunkt men svängde senare av den naturliga stigen in i djungeln på egen hand, vilket var när hon senast sågs.

Du kanske gillar det här:

Ko Adang, eller Adang Island, i den södra gränsprovinsen Satun, kommer att utvecklas som ett turistmål i världsklass, som Langkawi i Malaysia, enligt Southern Border Provinces Administrative Center (SBPAC).

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.