Adang Island i Satun kommer att utvecklas som turistmål i världsklass

Ko Adang, eller Adang Island, i den södra gränsprovinsen Satun, kommer att utvecklas som ett turistmål i världsklass, som Langkawi i Malaysia, enligt Southern Border Provinces Administrative Center (SBPAC).

SBPAC höll nyligen ett möte för att diskutera sätt att uppgradera och utveckla turismen i Satun, som är känt för sin orörda natur som sprider sig över djungler, berg och stränder.

SBPAC:s biträdande generalsekreterare Chanathan Saengphum uppgav att alla relevanta byråer skulle arbeta tillsammans för att driva på utvecklingen av Adang Island till en viktig turistdestination i denna del av världen inom de kommande fem åren.

Under detta projekt kommer Adang Island att kallas "Sydostasiens flod". SBPAC har valt denna ö för turismutveckling, eftersom den har stor potential, med ett stort och vackert område som lämpar sig för att utvecklas som ett stort ekoturismmål och rekreationscenter. Projektet kommer att överlämnas till den strategiska kommittén för utveckling av södra gränsprovinser under dess möte den 27 februari 2023.

Beläget vid Andamansjön i Tarutao-distriktet, Mueang-distriktet, täcker Adang Island en yta på cirka 30 kvadratkilometer, omgiven av små öar, som Ko Lipe, Ko Dong, Ko Hin Ngam och Ko Yang. Geografiskt har det höga berg med täta gröna skogar.

Den näst största ön efter ön Tarutao, också i Mueang-distriktet, Adang Island har många naturliga attraktioner, såsom Mae Mai Bay, ett vattenfall som kallas "Namtok Chon Salat", som har vatten som rinner året runt, och en naturskön utsiktspunkt kallad "Pha Chado", som var en observationsplats för pirater som tidigare ville attackera kommersiella fartyg. Adang Island är också en idealisk plats för dykning för att uppskatta korallreven.

Professor Dr Sukree Langputae, vicepresident för internationella relationer och alumner vid Fatoni University, sa att förutom turismresurser behövde Satun förbereda sig för att hantera turismutvecklingsprojektet i form av utbildning. Till exempel bör en läroplan innehålla relaterade kurser, såsom de som rör främmande språk för att ge eleverna nödvändiga kunskaper och färdigheter.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.