UPPDATERING: Freedom Beach i Phuket återlämnas för allmänt bruk

Patong –

Freedom Beach i Karon är nu rensad från strandsängar och parasoller och strukturer efter ett fullständigt tillslag.

Vår tidigare historia:

Army Region 4-befälhavaren inspekterade och följde upp strandhanteringen i Phuket för att ge både turister och lokalbefolkningen förtroende.

Nu till uppdateringen:

På tisdagen (28 mars) inspekterade ett team av Phuket-tjänstemän under ledning av chefen för Phukets natur- och miljökontor, Mr. Wattanapong Suksai, Freedom Beach.

Herr Wattanapong berättade för Phuket Express. "Stranden är lokalt känd som 'Mai Ngao' Beach men Freedom Beach är känt av utländska turister. Stranden ligger i området för Nak Kerd Mountain Reserve Forest i Karon.”

”Vi har inspekterat stranden två gånger tidigare. Första gången hittade vi en restaurang på stranden som redan är riven. Andra gången hittade vi strandsängar och parasoller. Strandförsäljare har tagit bort dessa föremål från stranden men de var tillbaka igen efter en vecka. Idag hittade vi inga strukturer eller strandsängar och parasoller”, förklarade Mr. Wattanapong.

"Vi har också sagt till markägare som har mark som sträcker sig till stranden att de inte kan ta ut entréavgifter från turister. Om de fortfarande gör det kommer de att ställas inför rättsliga åtgärder”, tillade Herr Wattanapong.

Phuket Express noterade att Freedom Beach är en berömd strand bland utländska turister. Det är dock svårt att nå stranden. Turister måste gå ungefär en och en halv kilometer genom en skog från en väg till stranden.

Det finns vissa rutter som måste gå in genom privata marker som vissa har behövt betala tidigare. Om du kommer in med båt från en annan strand till Freedom-stranden är kostnaden i allmänhet cirka 1,200 3,000 baht till XNUMX XNUMX baht.

Med det nya tillslaget är dock dessa avgifter i teorin äventyrade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.