Arméchef följer upp Beach Management i Phuket

Phuket -

Army Region 4-befälhavaren inspekterade och följde upp strandhanteringen i Phuket för att ge både turister och lokalbefolkningen förtroende.

Igår (27 mars) inspekterade arméns region 4-chef generallöjtnant Santi Sakuntanak Kata Beach i Karon och Freedom Beach i Patong.

Generallöjtnant Santi sa till Phuket Express: "Det finns många thailändska och utländska turister som besöker stränderna i Phuket. Turistsäkerhet är mycket viktigt och med allas samarbete kan vi fortfarande bevara vår vackra miljö och natur genom att följa regler och lagar.”

”Freedom Beach har tydligt utlysts som ett natur- och miljövårdsområde. Ingen får göra något för personlig nytta som att sätta upp byggnader på stranden. Den som bryter mot reglerna kommer att ställas inför maximala rättsliga åtgärder. Det är dags att förvalta våra vackra stränder och naturen. Om vi ​​inte börjar idag, när gör vi det? Låt inte den tidigare strandledningen bli värdelös”, konstaterade generallöjtnant Santi.

Några av de åtgärder som tjänstemän säkerställer att förhindras är intrång i naturresurser av lokala företagare, drift av illegalt fiske och affärsverksamhet som vattenskoter och åtgärder som kan förorena eller skada miljön.

Sedan Covid-19-pandemin och bristen på turister och besökare hjälpte till att läka stränder naturligt över hela Thailand har tjänstemän tagit sitt ansvar för att skydda miljön för framtiden på största allvar sedan, konstaterar The Phuket Express, jämfört med före pandemin.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.