Phukets största berättelser från den senaste veckan: Bar Raid avslöjar sexuellt utnyttjande av barn, besök av PM och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 13 mars 2023 till söndagen den 19 mars 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Sju personer har gripits för att ha olagligt bearbetat cannabisknoppar på Bangla Road och Soi Sane Sabai i Patong.
    De anklagas för att ha bearbetat kontrollerade örter (cannabisknoppar) utan tillstånd.
  2. Phuket-turismen har snabbt återhämtat sig men det behövs fortfarande 17,000 XNUMX anställda eftersom fler utländska turister kommer.

Kinesiska turister kommer tillbaka och en ny och växande turistmarknad är kazakstanska turister.

3. En illegal bar på Bangla Road i Patong gjorde en razzia och upptäckte minderåriga prostituerade med sex offer räddade. Två misstänkta greps som hävdar att den riktiga barägaren är en utlänning.

Fem seniorpoliser i Patong har överförts efter att en olaglig bar på Bangla Road i Patong gjorde en razzia och upptäckte sex offer för sexuellt utnyttjande av barn som räddades, som var minderåriga under arton år.

En utländsk ägare har flytt till ett närliggande land efter en razzia på en bar på Bangla Road där minderåriga som var offer för sexuellt utnyttjande av barn avslöjades. ฺ

4. Rassada kommun planerar för projektet "Grönt i staden" på Koh Sirey, Rassada. Projektet på 300 miljoner baht kommer att föreslås till premiärminister Prayut Chan-o-cha som kommer att besöka Phuket denna söndag.

Projektet på 300 miljoner baht föreslogs till premiärminister Prayut Chan-o-cha som besökte Phuket i söndags (19 mars)th).

5. Thailands premiärminister general Prayut Chan-o-cha besöker Phuket på söndag (19 marsth).

Premiärminister Prayut Chan-O-Cha anlände till Phuket i går (19 mars). Han inspekterade också ett område där Specialized Expo 2028 – Phuket, Thailand förväntas hållas i Mai Khao, Thalang om Phuket har valts att vara värd.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.