Tre Brydes valar upptäckts nära ön i Surat Thani

Surat Thani –

Tre Brydes valar sågs i Mu Ko Ang Thong National Park i Surat Thani.

Vår tidigare historia:

Två Brydes valar sågs i Mu Ko Ang Thong nationalpark i Surat Thani.

Nu till uppdateringen:

Chefen för Mu Ko Ang Thong National Park sa Sathit Tantikrittaya idag (3 februari)rd) tre Brydes valar sågs i Mu Ko Ang Thong National Park för andra gången nyligen.

Två av dem är kända för tjänstemän och namngivna i Thailand Brydes valsystem som Wan Dee och babyn Wan Roong som också observerades igår. Enligt Thailand Brydes valsystem föddes Wan Roong, barnet den 5 septemberth förra året. Den tredje valen identifieras fortfarande.

Från Bryde's whales record, bara en eller två Brydes valar hittas i detta område per år. Efter att nationalparksområdena stängdes för turism under Covid -19 från 2020 till 2021 har nationalparkens ekologiska system förbättrats och fler valar kommer till området.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.