Två Brydes valar iakttagna nära ön i Surat Thani

Surat Thani –

Två Brydes valar sågs i Mu Ko Ang Thong nationalpark i Surat Thani.

Chefen för Mu Ko Ang Thong National Park, Mr. Sathit Tantikrittaya, berättade för The Phuket Express, "Vi såg två Brydes valar nära Nai Put Island medan vi patrullerade runt området."

”Vi har bett resebåtsoperatörer att sakta ner och försöka hålla sig borta från området. Om de ser Brydes valar bör de vara minst 100 meter ifrån dem och stänga av båtmotorn. Var tyst om du ser Brydes valar.” Sathit tillade.

"Brydes val är ett sällsynt marint djur men kan hittas i Mu Ko Ang Thong National Park eftersom området är mycket gott om mat." avslutade Sathit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.