Phukets största berättelser från den senaste veckan: Utlänningar som stannar kvar, gripna, brandskada färjan och mer.

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 5 december 2022 till söndagen den 11 december 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En 63-årig amerikansk man har gripits i Phuket för åtta dagars övervistelse. Enligt uppgift lämnade han inte sitt rum och åt bara proteinkapslar medan han gömde sig för thailändsk immigration.

Williams berättade för polisen att han visste att han hade stannat kvar, så han lämnade inte sitt hyresrum och åt bara proteinkapslar.

En 30-årig sydafrikansk man greps i Thalang-distriktet med 196 dagars uppehåll. Han hade nyligen försökt undvika immigration genom att flytta från Chiang Rai till Phang Nga och sedan till Phuket. Han hävdade att han inte hade några pengar för att åka tillbaka till sitt land.

Mr Reynolds sa att han inte kunde åka tillbaka till sitt land eller få ett ordentligt visum eftersom han sa att han inte hade tillräckligt med pengar.

2. Patong beach bed lokala operatörer begär att utöka sina arbetszoner på grund av att fler turister kommer.

Normalt tillåts de tio procent av stranden för sin arbetszon. Men under den här högsäsongen begär de att förlänga till 20 procent zonindelning av stranden.

3. Flytande lyktor och fyrverkerier beslagtogs på Patong-stranden efter klagomål.

Flytande lyktor och fyrverkerier får inte avfyras offentligt utan tillstånd. Den som bryter mot denna regel ska dömas till böter på upp till 60,000 XNUMX baht och/eller fängelse i upp till tre år.

4. 108 havssköldpaddsägg i läder hittades på Mai Khao Beach i Thaleng.

Dessa är de första havssköldpaddsäggen i läder som hittats på en strand i Phuket detta år.

5. En brand har skadat en färja parkerad vid en pir på Sirey Island, Mueang Phuket.

Man tror först att branden startade från en elektrisk kortslutning medan utredningen har fortsatt för att hitta den exakta orsaken till branden brand.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.