Phukets största berättelser från förra veckan: Son mördar pappa, fransman arresterad med valskelett, utlänning räddad från drunkning och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 21 november 2022 till söndagen den 27 november 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En vuxen son har gripits efter att ha slagit sin fars hals med ett vasst instrument och mördat honom i Thalang.                                                                  En 26-årig man har officiellt åtalats för att ha mördat sin egen far efter att ha skurit sin pappas hals efter ett gräl om att köpa cigaretter i Thalang, Phuket.
  2. En fransk man har gripits i Rawai för olagligt innehav av delar av valskelett.

Tjänstemän har arresterat Thierry Alain, 52, fransk medborgare, i Rawai den 21 novemberst. Från honom togs delar av underkäken på en baleenval.

3. Företagsoperatörer på Bangla Road i Patong uppmanar relevanta tjänstemän att städa upp mat-, dryckesförsäljare och påstås mer än 100 transgenderprostituerade.

En kvinnlig ölförsäljare tog av sig kläderna i protest efter att hon varnats av tjänstemän för olaglig försäljning av alkohol på Bangla Road i Patong.

4. Kryssningsfartyget Genting Dream har anlänt till Patong för första gången från Singapore och Malaysia.

Mrs. Nongyao Kirandorn, direktören för Thailands turistmyndighet (TAT) Kuala Lumpur Office berättade för Phuket Express att Genting Dream som reser från Singapore och Malaysia hade anlänt till Patong vilket tog fem dagar att resa. Det finns cirka 3,000 XNUMX passagerare på Genting Dream. 

5. En manlig utländsk turist har räddats från att drunkna på Kata Beach.

En lokal man som är en före detta livräddare var i närheten. Han gav offret första hjälpen i väntan på att räddningstjänsten skulle komma.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.