Utländsk turist räddad från drunkning vid Kata Beach

FOTO: Wannisa Kumban

Kata –

En manlig utländsk turist har räddats från att drunkna på Kata Beach.

Wannisa Kumban, som är en lokal i området, berättade för Phuket Express att det fanns en grupp utländska turister som fortfarande var i vattnet innan natten föll efter att livräddare hade lämnat efter arbetstid.

En av de manliga turisterna kämpade i vågorna innan hans vänner drog upp honom från vattnet. En lokal man som är en före detta livräddare var i närheten. Han gav offret första hjälpen i väntan på att räddningstjänsten skulle komma.

Den oidentifierade utländska turisten fördes till ett lokalt sjukhus och höll på att återhämta sig från den traumatiska upplevelsen vid presstid.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.