Phukets största berättelser från den senaste veckan: Vegetariska gatuprocessioner, amerikanattack i Patong, inträngda strukturer på stranden rivna och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 26 september 2022 till söndagen den 2 oktober 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Vegetarfestivalens gatuprocessioner har startat i Phuket den 27 septemberth.

De vegetariska gatuprocessionerna hade startat från Jchoor Su Gong Naka Shrine i Wichit-distriktet i Mueang Phuket District på väg till Saphan Hin Public Park i Phuket Town.

2. En amerikansk man har ådragit sig skador efter att han ska ha blivit attackerad på Bangla Road i Patong.

Den skadade 35-årige amerikanen hade fått skador i ansiktet och långfingret på vänster hand.

Fyra misstänkta har gripits efter att ha attackerat en amerikansk man på Bangla Road tidigt på morgonen tidigare i veckan i Patong.

De erkände att de attackerade den amerikanske mannen som de hävdade var berusad innan ett bråk började.

3. Phukets internationella flygplats har förtydligat efter att en berättelse om passagerare som ombads ta sig ur en minibuss har blivit viral i sociala medier.

Phukets flygplats är ett kontrollområde för flygplan som anges i ministerförordningen. Minibussföraren har kränkt bestämmelserna.

4. Strukturer som påstås ha inkräktat på offentliga områden värda 50 miljarder baht på Lay Phang Beach i Cherng Talay, Thalang rivs slutligen.

Rivningen är på 178 Rais mark. Kostnaden för mark är värd 50 miljarder baht. Området tas tillbaka till allmänheten för att gynna alla.

5. Omkring 2,200 2 lokala invånare och utländska turister deltog i Phukets "Yu Keng"-ceremoni som en del av den vegetariska festivalen vid Jui Tui Shrine i Phuket söndagen den XNUMX oktober.

Turismminister Phiphat Ratchakitprakarn och hans delegation gick också med i Yu Keng-paraden med statyer av kinesiska gudar.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.