Tusentals lokala invånare och utlänningar går med i "Yu Keng"-ceremonin som en del av Vegetarian Festival i Phuket på söndag

Mueng Phuket, Phuket –

Omkring 2,200 2 lokala invånare och utländska turister deltog i Phukets "Yu Keng"-ceremoni som en del av den vegetariska festivalen vid Jui Tui Shrine i Phuket söndagen den XNUMX oktober.

Turismminister Phiphat Ratchakitprakarn och hans delegation gick också med i Yu Keng-paraden med statyer av kinesiska gudar i morse. Phuketbor såväl som turister från Malaysia och Singapore samlades längs vägkanten för att visa respekt och tända smällare för att kalla gudarna enligt traditionell tro.

Ministern uppgav under ceremonin att den vegetariska festivalen i Phuket valdes ut av kulturministeriet till att vara ett av Thailands kulturarv vilket ger stolthet till bröder och systrar i Phuket.

Han sa att fler thailändska och utländska turister deltog i ceremonin i år, även om antalet kanske inte är lika stort som perioden före Covid men det visade ett positivt tecken på återhämtning av turismen.

Phiphat tillade också att ministeriet skulle föreslå för kabinettskommittén att öppettiderna för nöjesställen förlängs till klockan 4:00. som en del av "Bangla-modellen" som beräknades generera ytterligare intäkter på 100 miljoner baht per månad.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.