Phukets största berättelser från den senaste veckan: översvämningar, gräl för minibussförare, indiska turister toppbesökare

September 2nd

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 29 augusti 2022 till söndagen den 4 september 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Kraftigt regn den 2 septembernd i Thalang skadade 40 bilar. En bostadsrätt nära Phukets internationella flygplats och framför en golfbana nära Thep Kasattri Road i Mai Khao översvämmades kraftigt.

General Prayut Chan-o-cha har beordrat armén att hjälpa offren från översvämningarna i Phuket.

Försvarsminister general Prayut Chan-o-cha den 3 septemberrd har beordrat den kungliga thailändska armén att hjälpa offer i Mai Khao-distriktet i Thalang efter översvämning.

2. Förare av två minibusstjänster kallades till Phukets polisstation söndagen den 4 september efter ett bråk om att plocka upp utländska kunder nära Rassada-piren i Mueang-distriktet fredagen den 2 september.

Evenemanget blev viralt på sociala medier.

3. Mer än 100,000 1 indiska turister har besökt Phuket sedan Test and Go-programmet lades ner den XNUMX maj, säger Phuket Immigration.

Indianer förväntas fortsätta att vara de främsta utländska turistankomsterna till Phuket under resten av 2022.

4. En man har ådragit sig skador från ett huggsår efter ett slagsmål med sin tidigare vän nära Saphan Hin Public Park i Wichit den 28 augusti.

En misstänkt som öppnade eld i ett väpnat slagsmål nära Saphan Hin Public Park i Mueang Phuket greps i Satun.

Evenemanget berörde många närboende.

5. En 120 centimeter lång krokodil hittades i en damm inne i ett tempel i Phuket.

Krokodilen togs bort från dammen. Phukets fiskerikontor sa att krokodiler är skyddade djur med tillståndsbehov för innehav.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.