Två Phuket minibusstjänster kallade till förhör efter bråk om att plocka upp utländska kunder nära Rassada Pier i fredags

Mueang Phuket, Phuket -

Förare av två minibusstjänster kallades till Phukets polisstation söndagen den 4 september efter ett bråk om att plocka upp utländska kunder nära Rassada-piren i Mueang-distriktet fredagen den 2 september.

Ett klipp av bråket delades online som visar en minibussförare som verkar prata med en man klädd i en svart skjorta som påstod sig vara taxiköledaren och sa till fyra utländska turister att gå av minibussen. Föraren förklarade sedan för turisterna för deras förståelse medan mannen hördes i videon säga att han beordrades att övervaka vem som var "taximaffian".

Minibussföraren som syns i videoklippet anlände till polisstationen på söndagen för vidare förhör. Enligt hans uttalande använde de kvinnliga turisterna en ansökan om tjänsten från hans minibussbolag.

När han plockade upp dem framför Rassada Pier stoppades han av den andra minibussanställde som regelbundet gav service åt utlänningar i området.

Mannen som var klädd i svart tröja kallades också till polisstationen för förhör i följande steg. Ingen av männen identifierades av polisen.

Adcha Buachan från Phuket Provincial Transport Office och relaterade tjänstemän anlände också till platsen för att övervaka och undersöka fler detaljer för att överväga om en sådan åtgärd ansågs bryta mot fordonslagen eller landtransportlagen.

Han sa till reportrar: "När det gäller fallet har båda parter redan lämnat in klagomål till polisen som för närvarande är under utredning. Företaget till minibusschauffören lämnade också in ett klagomål på publiceringen av videon, och anklagade dem för att vara en taximaffia, vilket kan orsaka en negativ inverkan på företaget och Phukets turism.”

"Turistpolisen letar också efter de fyra kvinnliga turisterna som ses i videon för att få sin sida av historien och skapa ömsesidig förståelse för vad som exakt hände i fredags." avslutade Adcha.

Eftersom videon ledde till ett juridiskt klagomål kommer inte TPN-media att publicera det som en del av artikeln.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.