Phukets största berättelser från förra veckan: Singaporean dör och sju andra skadades i trafikolycka, österrikare greps, brand på Bangla Road

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 8 augusti 2022 till söndagen den 14 augusti 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En singaporeansk förare dog medan fyra singaporeanska passagerare har ådragit sig olika skador efter att en sedan kraschade in i en buss där en koreansk medborgare och två thailändare skadades på Kata Hill den 12 augusti.

Den 21-åriga kvinnliga singaporeanska föraren hade tyvärr dödförklarats klhan scenen.

2. En österrikisk man med 12 arresteringsorder har gripits i Phuket efter att ha varit inblandad i droger och bedrägerier i Österrike.

David, 37, österrikisk medborgare, är en efterlyst misstänkt från Österrike där han påstås ha varit olagligt inblandad i droger, bedrägerier och innehav av illegala vapen.

3. En brand i en bar på Bangla Road i Patong skrämde turister den 11 augustith.

Brandmän rapporterade att brandorsaken startade från gnistor från en högspänningskabel ovanför bar.

En brandevakueringsövning kommer att hållas på nattklubben Illuzion på Bangla Road i Patong.

Brandevakueringsövningen kommer att hållas på Illuzion nattklubb på Bangla Road i Patong den 18 augustith från 1:00 och framåt.

Tjänstemän inspekterade nöjesställen på Bangla Road i Patong för att säkerställa brandsäkerhet.

4. Phuket förväntar sig fler indiska turister som kommer att generera mer än 7.5 miljarder baht i år, 2022, efter en nyligen genomförd roadshow i Indien, enligt relevanta tjänstemän.

Indiska turister är Phukets främsta turistmarknad. Från maj i år till nu har det varit 87,292 XNUMX indiska turister som har besökt Phuket.

5. Turister har enligt uppgift klagat över matpriserna på en lokal berömd gammal restaurang i Phuket Town.

Personen postade en handskriven räkning från restaurangen för 11 rätter på totalt 10,460 40 baht. Det är ett litet lokalt restaurangstånd på en stor färskmarknad där i mer än XNUMX år.

En ägare till en restaurang i Phuket Town bötfälldes med 1,000 XNUMX baht för att inte tydligt visa matpriserna på en meny.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.