Turister klagar över matpriserna på den lokala berömda gamla restaurangen i Phuket

Phuket -

  Turister har enligt uppgift klagat över matpriserna på en lokal berömd gammal restaurang i Phuket Town, men ägaren har också svarat och sagt att på grund av stigande priser på ingredienser och stora portioner är mängden rimlig.

Berättelsen kom fram efter att en thailändsk turist skrev ett inlägg i en Facebook-grupp för turism i Phuket förra veckan. Personen sa: "Inga priser fanns på menyn. De flesta rätter var fisk och skaldjur som normalt är dyrt men vi förväntade oss inte så här dyra.”

Kunden frågade tydligen inte priset i förväg och beställde bara.

Phuket Express noterade att personen lade upp en handskriven räkning från restuaranten för 11 rätter för totalt 10,460 40 baht. Det är ett litet lokalt restaurangstånd på en stor färskmarknad där i mer än XNUMX år. På grund av thailändsk lag har dock restaurangens specifika namn undanhållits.

Restaurangägaren, som också är en kock känd som "Go Song", berättade för Phuket Express att han redan har pratat med kunderna om matpriser och att de är beroende av råvaror som han köpt från marknader som nu är dyra. och alltid annorlunda. Han använder stora portioner skaldjur och storleken på rätterna beror på antalet kunder. Go Song sa också att han sa till kunderna att deras beställning skulle bli dyr men de insisterade på att beställa, men efter att ha avslutat sin måltid blev de besvikna över det totala priset.

Kunden svarade inte på restaurangens uttalanden och det verkar som om saken är avgjord för nu.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.