De flesta thailändare bär fortfarande ansiktsmasker på Phuket Walking Street Sunday Market även efter att mandatet avskaffades

Phuket -

  De flesta thailändare bär fortfarande ansiktsmasker på Phuket Walking Street Sunday Market efter att maskmandatet avskaffades förra veckan offentligt i Thailand. Majoriteten av utlänningarna sågs dock maskerade.

Söndagsmarknaden på Phuket Walking Street, även känd som "Laad Yai", ligger i Gamla Phuket Town. Många thailändare och utländska turister som kommer till Phuket besöker gågatan.

söndag (26 junith) var den första veckan av marknaden efter att maskmandatet avskaffades nationellt.

Vår tidigare artikel om förändringen av maskmandatet:

Phukets guvernör Narong Woonciew har släppt en ny order idag (25 junith) för att ta bort maskmandatet, efter en nationell order som släpptes sent i går kväll, den 23 juni, här.

Men de flesta thailändare bär fortfarande ansiktsmasker på marknaden och faktiskt i allmänhet i Phuket baserat på The Phuket Expresss observationer. Många utlänningar har dock antagit att mandatet avskaffats och har setts utan masker, vilket är deras val nu eftersom det är frivilligt att bära en mask. Däremot kan enskilda företag och organisationer själva kräva ett maskmandat om de så vill.

Söndagsmarknaden på Phuket Walking Street, även känd som 'Laad Yai', har genererat minst två miljoner baht per vecka enligt arrangörerna.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.