UPPDATERING: Drönare brukade söka efter haj på Kamala Beach i Phuket, men utan lycka

Phuket-

  En drönare användes för att leta efter en haj vid Kamala Beach i Kathu-distriktet, men marinmyndigheten hittade bara en grön sköldpadda och stingrocka efter att en 8-årig Ukrainsk - thailändsk pojke blev biten av ett okänt marint djur tidigare i veckan.

Vår tidigare historia: 

En fransk hajexpert tror att en blåhaj kan ha bitit en 8-årig ukrainsk-thailändsk pojke i benen nära Kamala Beach, Phuket den 1 majst,2022. Samtidigt tror strandoperatörer och lokala tjänstemän att det inte var en haj utan en barracuda.

8-årig ukrainsk-thailändsk pojke biten av ett okänt havsdjur nära Kamala Beach i Phuket, experter och tjänstemän ifrågasätter vad djuret var

Uppdatera berättelse:

Igår (2 majnd), använde tjänstemän från Phuket Marine Biological Center (PMBC) en drönare för att söka efter den lilla blåhajen som de tror bet den 8-åriga ukrainsk-thailändska pojken.

Däremot hittade de ingen babyblåhaj utan hittade istället en grön sköldpadda och en stingrocka på vattenytan.

Myndigheterna fortsätter att leta efter den potentiella hajen som, även om den är sällsynt i Kamala Beach, har väckt oro från turister.

En av dem som ironiskt nog inte är alltför bekymrade är pojken som blev biten som verkar njuta av uppmärksamheten i media och återberätta sin historia, som ses HÄR. Pojken har faktiskt lovat att återvända till stranden och bada senare i veckan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.