8-årig ukrainsk-thailändsk pojke biten av ett okänt havsdjur nära Kamala Beach i Phuket, experter och tjänstemän ifrågasätter vad djuret var

Phuket -

  En fransk hajexpert tror att en blåhaj kan ha bitit en 8-årig ukrainsk-thailändsk pojke i benen nära Kamala Beach, Phuket igår (1 maj)st). Samtidigt tror strandoperatörer och lokala tjänstemän att det inte var en haj utan en barracuda.

Kamalas räddningsarbetare underrättades om att en ung pojke, vars namn undanhållits enligt redaktionell policy för minderåriga, hade skadats av ett okänt marint djur i går eftermiddag. Räddningsarbetare anlände till Kamala Beach för att hitta den 8-åriga ukrainsk-thailändska pojken som låg blödande och hade smärta på stranden. Många djupa skärsår hittades på hans högra ben. Han fördes i all hast till Bangkok Phuket Hospital i Phuket Town.

David Martin, en fransk medborgare som är undervattensfotograf och hajexpert från "Ocean For All Foundation" i Phuket, gav sin åsikt till The Phuket Express i morse (2 maj)nd), "Från mina erfarenheter av att dyka och ta bilder av undervattensliv runt om i världen i många år, kan såren på pojkens ben komma från en baby "Blue Shark". Dessa sår skiljer sig från andra marina djur eftersom såren var unika baserat på specifika rörelser.”

Apisit Anan, en strandoperatör på Kamala Beach, sa till The Phuket Express, "Detta är en liknande incident som för två år sedan med en kinesisk turist. Det var en barracuda enligt min mening som är vanliga lokalt. Den största barracudan som jag någonsin sett när jag dykt är cirka 13 kilo. De gillar att äta små fiskar och oprovocerade angrepp på människor är vanligare än många tror.”

Phuket Express noterar att barracuda är en stor, rovfisk med strålfenad fisk.

Kathu-distriktschefen Ciwat Rawangkun åkte till Kamala Beach i morse. Han sa till The Phuket Express, "Vi har placerat varningsskyltar och meddelat på strandhögtalare på thailändska och engelska för strandgäster att vara medvetna om marina djur."

Den unge pojken ska enligt uppgift återhämta sig och tjänstemän försöker fortfarande fastställa den exakta boven till hans sår.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.