UPPDATERING: Phukets sjukhus håller presskonferens om en nyfödd bebis som enligt uppgift fick en bruten arm under deras vård

Phuket -

Vachira Phukets sjukhus idag (8 juni) har avslöjat en möjlighet till hur en två veckor gammal bebis inblandad i en viral berättelse i thailändska medier har brutit hennes arm.

Först vår tidigare historia:

En 30-årig mamma har lämnat in en polisanmälan efter att ett sjukhus i Phuket Town senare informerade henne om att hennes två veckor gamla flicka ska ha fått en bruten arm.

Nu till vår uppdateringåt:

En presskonferens hölls på Vachira Phuket Hospital i Phuket Town i morse (8 junith) och leddes av läkaren Weerasak Lorthongkam för Vachira Phukets sjukhusdirektör och den lilla flickans föräldrar.

Föräldrarna hade tidigare bett att få se CCTV-filmerna av när flickan behandlades på sjukhuset. Dr. Weerasak uppgav dock att det inte finns några uppgifter om den specifika incidenten eftersom CCTV-kameror inte spelar in hela tiden. De används endast för realtidsoperationer under Covid-19-pandemin.

Doktor Weerasak sa: "Barnet var i ett normalt tillstånd efter att hon föddes. Klockan 9 den 00 junith, vägde medicinsk personal barnet på en vågmaskin. Bebisen kunde röra sina armar och ben vid denna tidpunkt.”

"Klockan 10 samma dag kontrollerade personalen barnets syre och puls. Bebisen sparkade och vred sig. Bebisen var täckt med ett tyg omslag (som lindade hennes armar, kropp och ben).

På morgonen den 7 junith, fann personalen att barnet inte rörde sin vänstra arm. Inga blåmärken eller sår hittades på hennes arm. Hon röntgades innan hon visade sig ha fått en bruten vänstra arm."

"I det här skedet tror vi att barnet hade brutit sin arm efter att hon täcktes den 5 junith. Men vi fortsätter fortfarande vår undersökning av andra möjligheter samtidigt som vi ger den bästa behandlingen för barnet." Doktor Weerasak avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.