Olaglig rysk reseguide arresterad i Thalang

Thalang –

En illegal rysk reseledare greps i Mai Khao på fredagen (22 marsnd).

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att de klockan 8:00 den aktuella dagen arresterade en misstänkt som endast identifierades som MR. IAKHIA, 28, rysk medborgare. Han greps vid en pir nära den lokala stranden som heter Pak Phra Beach i Mai Khao-distriktet Thalang.

Han fördes till Tha Chatchais polisstation för att ställas inför anklagelser om att vara en illegal reseguide samt att vara en utlänning som gjorde ett skyddat jobb (reseguide). Phuket Express noterar att reseguider är en skyddad sysselsättning i Thailand och att arbetstillstånd och visum inte är tillgängliga för utlänningar för detta jobb.

Relaterade artiklar:

Minst 98 visum har återkallats och 614 utlänningar gripits i Phuket under de senaste fem månaderna.

En illegal reseguide i Hongkong greps på tisdagen (19 marsth) vid Phuket Big Buddha i Karon.

En illegal brittisk reseguide greps vid Phuket Big Buddha i Karon.

En rumänsk man greps i Patong efter att han påstods sälja resepaket.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.