Israelisk arresterad på Pha Ngan Island för att ha drivit en plantskola utan tillstånd

Surat Thani –

En israelisk kvinna greps på torsdagen (14 marsth) efter att hon påstås ha drivit en plantskola utan lagligt tillstånd på Koh Pha Ngan i Surat Thani.

Koh Pha Ngans polischef överste Panya Nirattimanon berättade för Phuket Express att de klockan 12:30 den aktuella dagen inspekterade ett hyrt hus på en kokosnötsplantage i Koh Pha Ngans underdistrikt. Omkring 50 tre till sju år gamla utländska ungar hittades inne i barnkammaren.

FRÖKEN. SULI, 56, en israelisk medborgare vars efternamn undanhållits, greps. Hon åtalas för att ha drivit en plantskola som utlänning utan lagligt tillstånd, arbetat utan tillstånd, anställt utlänningar som inte har arbetstillstånd och att vara en arbetsgivare som underlåtit att rapportera till juridiska tjänstemän om anställning av anställda inom 15 dagar.

Fyra andra utlänningar hittades påstås arbeta illegalt och greps på plantskolan.

HERR. ALON, en 50-årig israelisk medborgare och HERR. DANIEL, en 38-årig brittisk medborgare står inför anklagelser för att ha arbetat utan lagligt tillstånd.

FRÖKEN. LOUISE, 42, sydafrikansk medborgare, och FRÖKEN. HLA HLA, 28, medborgare i Myanmar, åtalas för att vara utlänningar som har arbetstillstånd men som inte anmält sig som anställd hos tjänstemän inom 15 dagar.

De fördes alla till Koh Pha Ngans polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder.

Barnkammaren hade varit i drift i mer än ett år och genererade cirka en miljon baht per månad, konstaterade överste Panya.

Liknande artikel:

En amerikansk kvinna greps efter att hon påstås ha drivit en plantskola utan lagligt tillstånd på ön Pha Ngan i Surat Thani.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.