Amerikansk kvinna arresterad på ön Pha Ngan för att ha drivit barnkammare utan lagligt tillstånd

Surat Thani –

En amerikansk kvinna greps efter att hon påstås ha drivit en plantskola utan lagligt tillstånd på ön Pha Ngan i Surat Thani.

Surat Thani Immigration Office berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan inspekterade en plantskola på Phan Ngan Island. Ett 20-tal tre till fem år gamla barn hittades inne i barnkammaren. Två kvinnliga israeler och en kvinnlig ukrainska hittades som barnvakter och fyra Myanmar-medborgare hittades som hushållerskor.

JENNIFER, 40, amerikansk medborgare, presenterades som ägare. Hon kunde inte uppvisa juridiska dokument för barnkammaren. Alla inblandade fördes alla till Koh Phangans polisstation.

Den amerikanska kvinnan åtalas för att vara en utlänning som driver en plantskola utan lagligt tillstånd. De två israelerna och kvinnorna i Ukraina åtalas för att ha arbetat utan tillstånd.

Två hushållerskor i Myanmar åtalas för överseende och arbetat utan tillstånd. En hushållerska i Myanmar står åtalad för att ha tagit sig in i landet olagligt och arbetat utan tillstånd. Den slutliga hushållerskan från Myanmar står inför anklagelser om att vara en utlänning som har ett lagligt arbetstillstånd men att arbeta för en olaglig och felaktig arbetsgivare enligt tillståndet.

Namnet på plantskolan undanhölls av polisen på grund av den pågående utredningen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.