Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Thailändska och filippinska transpersoner bråkar i Bangkok och mer

 

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 4 mars till söndagen den 10 mars 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Muang Nakhon Ratchasima-poliser fick en skottanmälan framför Centre Point Hotel vid Terminal 21 Korat, Nakhon Ratchasima, vilket resulterade i en skada.

Många trodde att det var en liknande incident som hände, daterad tillbaka den 8 februari 2020, när en soldat gick ut och masssköt människor vid Terminal 21 Korat. Som ett resultat var det 30 skadade och 58 skador.

2. Chefen för Metropolitan Police Division 5 höll en presskonferens angående den senaste konflikten mellan thailändska och filippinska transpersoner i Soi Sukhumvit 11, Watthana, Bangkok.

Händelsen hade inget att göra med officiella relationer mellan Thailand och Filippinerna och frågorna riktades till den filippinska ambassadören i Thailand för ömsesidig förståelse.

3. Polisen i Trang City grep en man som endast identifierades som Straumann, en 60-årig schweizisk medborgare, efter en påstådd attack mot Mrs. Natchanan Khickkham, en 58-årig thailändsk kvinna, i en stormarknad i Trang City.

Han sitter häktad vid en domstol och förbjuds att lämna Thailand.

Denna incident har chockat Thailand och drivit fram ilska.

4. University of the Thai Chamber of Commerce (UTCC) president Thanawat Phonwichai avslöjade offentligt det förväntade utgiftsbeloppet under Maha Songkran World Water Festival 2024 från 1 april till 21 april, med ett totalt uppskattat belopp på 130 miljarder baht.

Sanga Ruangwattanakul, presidenten för Khaosan Business Association, avslöjade offentligt förberedelserna för den kommande World Songkran Festival 2024 på Khaosan Road, Bangkok, från den 13:e till den 15:e april.

Gör dig redo att bli blöt!

5. Thailändska nationella medier rapporterade efter att Paetongtarn Shinawatra offentligt avslöjade Thaksin Shinawatras resplan från 14 till 16 mars till hans hemstad, Chiang Mai.

Detta besök i Chiang Mai kommer att vara hans första gång efter att ha varit på flykt utomlands i 17 år, enligt thailändska nationella medier.

Det var allt för den här veckan, var säker!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.