Uppdatering: Schweizisk man som påstås ha misshandlat äldre kvinna på Trang Supermarket förbjöds från att lämna Thailand

FOTO: Naewna

Trang –

En 60-årig schweizisk expat som påstås brutalt attackerat en 58-årig thailändsk kvinna i en stormarknad i Trang City hålls fängslad vid en domstol och förbjuds att lämna Thailand.

Vår tidigare historia:

Polisen i Trang City grep en man som endast identifierades som Straumann, en 60-årig schweizisk medborgare, efter en påstådd attack mot Mrs. Natchanan Khickkham, en 58-årig thailändsk kvinna, i en stormarknad i Trang City.

Nu till uppdateringen:

Trang City Police berättade för Phuket Express att den misstänkte, Straumann, står inför anklagelser för att ha orsakat kroppsskada och orsakat allvarliga skador. Herr Straumann har vägrat att skriva under och skriva ut sitt finger för att samtycka till anklagelsen på dokument. Han står också inför anklagelser om att ha gjort motstånd mot tjänstgörande poliser. Han flyttades från Trangs polisstation till Trangs provinsdomstol.

Trangs immigrationskontor berättade för Phuket Express att Straumann nu finns på "bevakningslistan". Han förbjuds att lämna landet. Om återkallelse av visum måste han vänta på den slutliga domen från domstolen. Dessutom har Trang Immigration inte fått någon rapport från Trangpolisen om att Straumann är en fara för allmänheten.

Straumanns ex-fru, som är thailändsk och har varit separerad med honom i två månader, kontaktades av polisen och berättade för polisen att de varit tillsammans i 16 år. Han hade aldrig misshandlat henne och var inte en våldsam man enligt henne men hon trodde att han kan ha haft psykiska problem efter att de separerats. Han uppfostrade hennes barn tills de avslutade universitetet, betalade för deras skolgång i Thailand i sin helhet och enligt henne var händelsen otroligt ur karaktär för honom.

Trang-polisen berättade för Phuket Express att domstolen har gått med på en borgensbegäran med 500,000 XNUMX baht och att ex-frun har gått med på att betala men det finns fortfarande ingen begäran om borgen från Straumann, som enligt uppgift har sagt till polisen att han bara vill stanna. i fängelse.

Herr Straumann beskrevs som inte samarbetsvillig med alla relevanta myndigheter och tjänstemän och påstods ha vägrat att prata med sin ambassad också.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.