Schweizisk expat greps i Trang för påstådd misshandel av äldre kvinna i snabbköp

FOTO: topnews

Trang, Thailand-

Tisdagen den 5 mars grep polisen i Trang en man som endast identifierades som Straumann, en 60-årig schweizisk medborgare, efter en påstådd attack mot Mrs. Natchanan Khickkham, en 58-årig thailändsk kvinna, vid en stormarknad i Trang City.

Enligt Mr. Kritapong, Mrs. Natchanans son, står hans mamma inför rörlighetsutmaningar på grund av ett personligt hälsoproblem med hennes ben. Klockan 4:00 på tisdagen besökte hon snabbköpet och föll nästan efter att den schweiziska expaten stötte på henne. Hon bad honom artigt att vara mer hänsynsfull.

Den schweiziska expaten ska dock ha svarat aggressivt och ska ha slagit hennes ansikte ungefär fyra gånger. Som vedergällning kastade hon en vattenflaska på honom. Oavskräckt fortsatte han att överfalla henne, enligt uppgift slog hon hennes ansikte cirka 20 gånger och slog hennes huvud mot golvet.

Trots flera påstådda ögonvittnen lyckades CCTV-filmerna inte fånga händelsen. Mrs. Natchanan ådrog sig skador, inklusive en bruten näsa, svullnad i ansiktet och blödning.

Straumann vägrade, när han greps, att samarbeta med polisen och vägrade enligt uppgift att erkänna händelsen eller avge några uttalanden. Hans personliga dokument avslöjade att han innehar ett pensionsvisum, som kommer att löpa ut i november i år. Det har också rapporterats att han tidigare bott i Trang med en thailändsk kvinna, som för närvarande befinner sig i Krabi.

Onsdagen den 6 mars överfördes Straumann från Muang Trangs polisstation till Trangs provinsdomstol.

Fallet har väckt stor ilska på sociala medier och många thailändare har bett om rättvisa. Straumann har dock enligt uppgift fortsatt att vägra att tala om händelsen och har vid presstid inte lämnat in någon vädjan. Det är okänt om han har en advokat vid presstid.

Detta är inte den första påstådda incidenten med schweiziska expats nyligen i Thailand, vilket den här virala historien i Phuket om en schweizisk expat som påstås sparka en thailändsk läkare, vilket han förnekar, visar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.