Phukets största berättelser från den senaste veckan: utlänningar arresterade för överseende och stöld, och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 19 februari till söndagen den 25 februari 2024.

  1. En rysk man greps på ett hotell i Patong.

Polisen grep en 35-årig rysk man på ett hotellrum i Patong.

2. En 36-årig tunisisk man greps i Patong för stöld.

En utländsk man stal offrets tillhörigheter i slutet av Bangla Road.

3. Tre transpersoner och tre utländska män har skadats efter en misslyckad förhandling om prissättning för sällskap på en bostadsrätt i Karon i Mueang Phuket.

Männen ska ha gått med på att ge transpersonerna 4,000 2,000 baht var för sin tid. De tre transpersonerna kom till rummet på bostadsrätten men de tre utländska männen gav bara XNUMX XNUMX baht till en av transpersonerna. De bad sedan de andra två transpersonerna att lämna rummet och vägrade att betala dem. Detta startade konfrontationen.

4. En illegal ukrainsk reseguide greps i ett elefantläger i Rawai, Mueang Phuket.

Phuket Express noterar att reseguider är en skyddad sysselsättning i Thailand och att arbetstillstånd och visum inte är tillgängliga för utlänningar för detta jobb.

5. Phukets guvernör har enligt honom bekräftat att det inte finns någon utländsk maffia i Phuket.

"Men om vi mot förmodan hittar dem är vi redo att slå ner och eliminera deras närvaro i Thailand", säger Phukets guvernör.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.