Vild lägenhetsbråk mellan brittiska turister och transpersoner i Phuket leder till flera skador

Patong –

Tre transpersoner och tre utländska män har skadats efter en misslyckad förhandling om prissättning för sällskap på en bostadsrätt i Karon i Mueang Phuket.

Kapten Surasak Sudmueang vid Karonpolisen underrättades om händelsen i en bostadsrätt i Karon klockan 4:00 på torsdagsmorgonen (22 februari)nd) innan du anländer till bostadsrätten. Utländska män, enligt uppgift brittiska, berättade för polisen att de kontaktade tre transpersoner i Patong för att komma till deras bostadsrätt kl. 3:00 för sällskap och för att umgås. Männen ska ha gått med på att ge transpersonerna 4,000 XNUMX baht var för sin tid.

De tre transpersonerna anlände till rummet på bostadsrätten men de tre utländska männen gav bara 2,000 XNUMX baht till en av transpersonerna. De bad sedan de andra två transpersonerna att lämna rummet och vägrade att betala dem. Transpersonerna blev arga på utlänningarna innan de startade ett verbalt argument som eskalerade till ett fysiskt argument, där transpersonerna fortsatte att kräva betalt för sin tid.

De tre transpersonerna berättade för polisen att de tre utländska männen ska ha attackerat dem först. En av transpersonerna använde en kökskniv och högg en av de utländska männen i benet, men hävdade att detta var för att skydda sig mot utlänningarna och var i självförsvar.

De brittiska männen hävdade dock att transpersonerna hade startat bråket genom att kasta föremål runt lägenheten och med våld försöka ta deras plånböcker, vilket påstås ha fått de brittiska männen att försvara sig. De brittiska männen förnekade också någon form av muntligt avtal om betalning.

En av utlänningarna ådrog sig en skada i benet av ett huggsår. Dessutom hade en av transpersonerna skadat hennes huvud och arm. De andra två utländska männen och två transpersoner fick lindriga skador.

Karonpolisen fortsätter sin utredning för ytterligare rättsliga åtgärder. Namnen på de inblandade i bråket hölls undan av polisen.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.