Phukets största berättelser från den gångna veckan: Freedom Beach rensat från parasoller för strandsängar och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 12 februari till söndagen den 18 februari 2024.

  1. Den berömda Freedom Beach är nu rensad från parasoll för strandsängar som förberedelse för att bli förklarad som "Rekreationsskog".

Freedom Beach är nu i färd med att förbereda sig för att bli ett "Recreation Forest"-område. Tanken med rekreationsskogsområdet är att i huvudsak se stranden i sin naturliga miljö och njuta av den som naturen tänkt sig, utan restauranger, solstolar, alkohol eller andra aspekter av civilisationen.

2. En olicensierad lejonunge som hittades på ett kafé i Rassada tillhör en kinesisk medborgare, säger thailändsk polis.

Hon kunde inte visa upp lejonets lagliga licens och det fanns också tvister om nödvändiga mikrochippapper. Ungen greps av thailändska tjänstemän.

3. En berusad förare greps efter att ha kört på en central reservat och kraschat in i många fordon i Thalang.

Lastbilschauffören körde från Baan Kean-korsningen i Thep Krasattri-distriktet och kraschade med många fordon längs vägen i södergående körfält.

4. En efterlyst pakistansk man greps i Phuket för att ha använt ett thailändskt ID-kort.

Detta är inte det första numret av pakistanska medborgare som har falska eller olagliga ID-kort i Thailand.

5. En barchef greps med fyra uppsättningar Baraku, även känd som Shisha, på en bar i Cherng Talay.

Många utländska kunder hittades med Baraku. Shisha, eller Baraku, är olagligt i Thailand.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.