Pakistani greps i Phuket för att ha använt thailändskt ID-kort

Phuket -

En efterlyst pakistansk man greps i Phuket för att ha använt ett thailändskt ID-kort.

Royal Phuket Immigration berättade för Phuket Express på fredagen (16 februari) att de arresterade Mr. JAFFAR (alias), 31, pakistansk medborgare. Han greps framför ett hus på Surin Road i Talad Yai, Phuket Town.

Gripandet följde på arresteringsordern som utfärdades av Pattani Provincial Court för honom den 19 januarith, 2024 där han anklagas för att ha använt ett falskt id-kort och orsakat skada. Han fördes tillbaka till Mae Lans polisstation i Pattani.

Detta är inte det första numret av pakistanska medborgare som har falska eller olagliga ID-kort i Thailand.

2019 arresterade Pattani Immigration Bureau först en man som endast identifierades som Mr. IKRAM, 24, pakistansk medborgare. Han anklagades för att ha arbetat utan tillstånd och utvisades. Poliser fann att det fanns många pakistanska medborgare som arbetade illegalt i området.

Poliserna fortsatte att undersöka där de hittade en herr Sami som är herr IKRAMs yngre bror. Han visade upp ett thailändskt ID-kort för polisen. De kollade med Mae Lan District Office och de upptäckte att ID-kortet var olagligt utfärdat.

Poliser undersöker hur dessa pakistanska män fick thailändska ID-kort från Mae Lan District Office.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.