Phukets största berättelser från den senaste veckan: Flera fall av utlänningar i juridiska problem och mer 

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 29 januari till söndagen den 4 februari 2024.

  1. En utländsk förare stod inför rättsliga åtgärder efter att han lät sina utländska passagerare sitta på en bils fönster i Karon.

Den utländska föraren sa förlåt till polisen och andra trafikanter som var oroliga för trafiksäkerheten. Han har lovat att inte låta passagerare sitta på sådana fönster igen.

2. En utländsk motorcykelförare greps när han försökte bryta en kedja som säkrade hans olagligt parkerade motorcykel i Phuket Town.

Den utländska ryttaren såg sig själv på videon och bad polisen om ursäkt och lovade att inte göra det igen. Han bad också på sociala medier om en chans att bli en bra turist i framtiden som följer trafikreglerna.

3. Phukets internationella flygplats har förtydligat efter att ett foto på två utländska turister endast iklädda badkläder har blivit viralt på sociala medier.

De två manliga utländska turisterna som bär badkläder släpptes från en bil framför den internationella terminalen. De tog på sig kläder innan de gick in i själva terminalen.

4. En brittisk lärare som påstås ha tagit bort en minderårig från sina vårdnadshavare och misshandlat henne i Phuket för många år sedan arresterades i Chiang Mai.

2014 -2015 arbetade han som lärare på en internationell skola i Phuket. Han ska ha tagit en 16-årig kvinnlig utländsk student på samma skola i obscena syften.

5. En kvinnlig utländsk turist ska ha blivit angripen av en man inne på en toalett vid Phukets bussterminal.

CCTV-bilder som tagits på platsen visar en munk springa till toaletten efter att han hört någon skrika på hjälp.

6. En grupp ryska män ska ha hotat ett ryskt par och tagit dem till en skåpbil mot deras vilja för att försöka utpressa dem för 30 miljoner baht i Bitcoins i Phuket.

Fem utländska misstänkta hålls häktade efter att de påstås ha varit inblandade i ett utpressningsförsök på ett ryskt par för kryptovaluta.

Alla fem utländska misstänkta har inte släppt några uttalanden och vid presstid ska de inte ha pratat med polisen alls.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.