UPPDATERING: Kvinna åtalad för vårdslös körning som orsakat döden efter att Phuket Vegetarian Festival dödade en person

Phuket -

En kvinnlig Mercedes Benz sedan-förare åtalas för vårdslös körning som orsakat dödsfall efter att ha kraschat in i ett berömt vegetariskt festivalområde i Phuket Town bara några dagar före den officiella starten av evenemanget.

Vår tidigare historia:

En person dödförklarades på platsen medan minst sju personer har skadats efter att en sedan störtade in i det vegetariska festivalområdet i Phuket Town bara några dagar före den officiella lanseringen av festivalen.

Nu till uppdateringen:

Phuket Citys ställföreträdande överstelöjtnant Sarawut Chotsuwan berättade för The Phuket Express att det var ett dödsfall och totalt tio skador inklusive Mercedes Benz-föraren som nu offentligt identifieras som Mrs. Aroon Thongsarn, 62.

Mrs. Aroon berättade för polisen i Phuket City att hon blev yr när hon körde innan hon av misstag tryckte på gaspedalen istället för bromsen, vilket orsakade olyckan.

Ett lokalt sjukhus har ännu inte avslöjat hennes alkoholblodprovsresultat. Men i detta skede står hon inför anklagelser om vårdslös körning som orsakat skador, skador och ett dödsfall, noterade överste Sarawut.

Mrs. Aroon har inte släppt en omedelbar vädjan, men hon verkar hålla fast vid sitt uttalande om att ha drabbats av en medicinsk nödsituation som ledde till händelsen.

Händelsen har också lett till fortsatta klagomål på sociala medier som frågar varför vägen fortfarande var öppen för trafik, även enkelriktad, när det var begränsat med utrymme och många försäljare redan sålde vegetariska rätter. Phuket-tjänstemän har inte formellt svarat på frågorna i nuläget annat än att festivalen inte hade börjat officiellt ännu under tiden för olyckan, men när festivalen öppnar kommer vägen att vara stängd för trafik och endast öppen för fotgängare.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.