En person död, sju personer skadade efter att sedan stupade in i ett vegetariskt festivalområde i Phuket Town

Phuket -

En person dödförklarades på platsen medan minst sju personer har skadats efter att en sedan störtade in i det vegetariska festivalområdet i Phuket Town bara några dagar före den officiella lanseringen av festivalen.

Phuket City Police underrättades om olyckan på torsdagen (12 oktoberth) eftermiddag på Ranong Road i Talad Nuea. Vägen är en mycket smal enkelriktad väg kantad av vegetariska festivalförsäljare bakom Kajorn Rangsan-templet (Nuea-templet) i Phuket Town.

I området hålls den berömda vegetariska festivalen Jui Tui Chinese Shrine med dussintals vegetariska matstånd längs vägen. Vägen är fortfarande öppen för trafik men den kommer att vara avstängd i över en vecka den 14 oktober, en dag innan den vegetariska festivalen startar officiellt. Många matstånd har dock redan satts upp med vegetarisk mat och var redan igång då några invånare redan har börjat sin vegetariska fasta. Vissa användare av sociala medier kritiserade relevanta tjänstemän för att hålla vägen öppen trots begränsat utrymme att röra sig och många fotgängare och stånd.

Den årliga Phuket Vegetarian Festival kommer att hållas i nio dagar med start den kommande helgen. I år kommer festivalen att hållas från 15 oktober till 23 oktober 2023.

Räddningspersonal och Phuket Express kom till platsen och fann att en person som var en oidentifierad 49-årig man hade dödförklarats på platsen framför en Mercedes Benz. Minst sju andra hade ådragit sig olika skador och de fördes till Vachira Phukets sjukhus. I närheten hittade räddningsteam tre skadade bilar, cirka sju motorcyklar, och många matstånd skadades också.

Den kvinnliga sedanföraren som anklagades för att ha orsakat olyckan, Aroon Thongsarn, 62, fördes till Phukets polisstation för ytterligare rättsliga åtgärder.

Phukets polischef överste Pratueng Phonmana berättade för Phuket Express att sedanen som kördes av Mrs. Aroon först kraschade in i en motorcykel på vänster sida av hennes fordon innan den tappade kontrollen och möjligen fick panik. Istället för att trycka på bromsen ska Mrs. Aroon ha tryckt på gaspedalen och kraschat in i andra fordon och fotgängare. Mrs. Aroon lät ta ett alkoholblod men resultaten var inte tillgängliga före presstid.

Överste Pratueng berättade för The Phuket Express att området där olyckan ägde rum är känt för den vegetariska festivalen där många lokala, thailändska och utländska turister besöker varje år.

Det var oklart om den tragiska olyckan skulle leda till några förändringar vad gäller den kommande festivalen och de kommer att kommuniceras här på The Phuket Express om ytterligare information släpps av relevanta myndigheter.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.