Den ursprungliga thailändska vegetariska festivalen börjar i Phuket i helgen

Den årliga Phuket Vegetarian Festival kommer att hållas i nio dagar med start den kommande helgen. I år kommer festivalen att hållas från 15 oktober till 23 oktober 2023.

Den vegetariska festivalen är en tro på taoism och innebär att man ber till de nio kejsargudarna. Det är lokalt känt som "Jai Chai" vilket bokstavligen betyder "Ät grönsaker". Många tror att att be och inte äta kött kan ge rening av sinne, kropp och ande.

Festivalen äger rum årligen från den 1st till 9th natten till den växande månen på den kinesiska kalendern som vanligtvis infaller i oktober. Phuket är Thailands mest populära plats för att uppleva den vegetariska festivalen.

Den ursprungliga Phuket-vegetarianen började vid Nai Thu Village som nu ligger i Kathu-distriktet, Kathu-distriktet. Kineser anlände till Phuket under Ayutthaya-perioden för hundratals år sedan för plåthandel med Portugal, Holland och Frankrike.

Kineserna trodde på den tiden på gudar som skyddade dem och deras byar. Tron har spridits till thailändare i byar och har fortsatt tills nu. Traditionen för Phuket Vegetarian Festival började 1825.

En del av den vegetariska festivalen inkluderar fantastiska ritualer och uppträdanden av hisnande bedrifter av självstympning som att gå på glödande kol, klättra på knivskarpa stegar och piercing. Dessa handlingar utförs av troende för att bevisa sin hängivenhet till sina förfäder och gudar.

Relaterad artikel:

De årliga Phuket vegetariska festivaldatumen fastställdes som kommer att hållas i nio dagar från 15 oktober till 23 oktober 2023 med många ritualer inplanerade, avskedsritualer och gatuprocessioner.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.