Små båtar i Phuket förbjudna att gå ut till havet

Phuket -

Phuket Marine Office har utfärdat en varning om att små båtar förbjuds att lämna hamnar på öppet hav fram till den 10 juni 2023.

Chefen för Phuket Marine Office, Mr Nachapong Pranit, sa till Phuket Express att enligt den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) kommer kraftigt regn att äga rum tillsammans med starka vågor i Andamansjön upp till tre meter höga i öppet hav eller mer än tre meter högt i ett åskvädersområde.

Phuket Marine Office utfärdade en varning på tisdagen (6 juni) för båtkaptener att vara mer försiktiga när de reser till sjöss. Små båtar med en längd på mindre än 10 meter förbjuds att lämna hamnar i öppet hav fram till den 10 juni 2023.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.