Den thailändska meteorologiska avdelningen varnar för kraftigt regn över hela Thailand

Thailand -

Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) har varnat för kraftigt regn över hela Thailand och möjliga översvämningar i de södra och östra regionerna.

TMD uppger att en kraftig sydvästmonsun täcker Andamansjön och Thailandsbukten. Lågtrycksområdet täcker den nedre centrala delen och den östra delen av Thailand. Möjligt kraftigt regn äger rum i den nedre norra delen, centrala, östra och södra delarna av Thailand. Vissa områden kan orsaka översvämningar.

Vågorna i Andamansjön är upp till tre meter höga och kan bli mer än tre meter höga i områden med åskväder. Vågorna i Thailandbukten är upp till två meter höga och kan bli mer än två meter höga i åskväder. Små båtar i Andamansjön bör hålla iland till den 4 junith2023

  • Nordlig

Eventuellt regn, en chans på cirka 40 procent med hård vind i vissa områden. Maximal temperatur är upp till 39 grader Celsius.

  • Northeastern

Eventuellt regn, en chans på cirka 60 procent med hård vind i vissa områden. Maximal temperatur är upp till 37 grader Celsius.

  • Central

Eventuellt regn, en chans på cirka 70 procent med hård vind i vissa områden. Maximal temperatur är upp till 35 grader Celsius.

  • Östra

Eventuellt regn, en chans på cirka 80 procent med starka vindar i vissa områden i Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Rayong, Chanthaburi och Chonburi (Pattayas hem). Vågorna är mer än två meter i åskväder.

  • Södra (Thailandsbukten)

Möjligt regn med en chans på cirka 60 procent. Vågorna är mer än två meter i åskväder.

  • Södra (Andamansjön)

Möjligt regn med en chans på cirka 70 procent i Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang och Satun. Vågorna är mer än tre meter i åskväder.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.