Tio personer skadades efter bussolycka i Songkhla

FOTO: Asia Rescue

Songkhla, södra –

Tio personer har ådragit sig skador efter att en buss från Bangkok på väg till Hat Yai som fraktade 30 passagerare kraschade i Songkhla.

Rattaphum-polisen underrättades om olyckan på tisdagsmorgonen (23 majrd) på Asia Road i Kamphaengphet-distriktet, Rattaphum-distriktet.

Räddningstjänsten kom till platsen för att hitta bussen på vägkanten. Tio skadade personer hittades inne i bussen. En av de skadade var en kvinna som hade brutit benet. De fördes alla till närliggande sjukhus.

Den huvudsakliga busschauffören (långdistansbussar i Thailand kör i allmänhet med flera förare), Sawas Srusen, 49, sa till thailändska medier: "Jag sov medan den andra föraren körde bussen. Den andra föraren berättade för mig att han försökte plocka upp en mobiltelefon han tappade innan han tappade kontrollen över bussen.”

”Bussen färdades från Bangkok till Hat Yai i Songkhla. Det var bara cirka 22 kilometer kvar innan vi anlände till destinationen”, tillade Mr. Sawas.

Namnet på den faktiska föraren som påstås ha tappat sin mobiltelefon och orsakat kraschen släpptes inte omedelbart av Rattaphum-polisen som fortsätter sin utredning.

Det var inte heller omedelbart klart om bussbolaget skulle ställas inför rättsliga åtgärder för kraschen.

***************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.