UPPDATERING: Misstänkta inblandade i mordet på kinesisk affärsman i Trang greps

södra Thailand-

Tre misstänkta som påstås ha varit inblandade i mordet på en kinesisk affärsman i Trang har gripits i Satun.

Vår tidigare historia:

En kinesisk affärsman hittades död med mer än 20 knivhugg och skärskador på en resort i Mueang Trang.

Nu till uppdateringen:

Överste Sakda Jaroenkun, biträdande befälhavare för Region 9-polisen, berättade för Phuket Express att polisen i Satun har gripit tre misstänkta som är Natdanai 'J', 22, Nattaphon 'It', 19 och Ms. Fai, 17 De är alla ursprungligen från Satun.

Beslagtogs från dem var en kniv, offrets sedan, 11 bankböcker, fem bankomatkort, ett kreditkort, 11,700 XNUMX baht i kontanter, två pass och en plånbok.

Natdanai erkände för polisen, "Ms. Fai är min vän. Den kinesiske mannen, Zhirui Li, 43, frågade mig i en onlinechatt efter sexuella tjänster med Fai. Detta var tredje gången han åkte med Fai på denna resort. Medan de var på resorten i Trang ringde Ms. Fai mig och sa att den kinesiske mannen vägrade betala henne och slog till och attackerade henne. Fai ska ha lagt sömnmedicin i sin alkoholhaltiga dryck för att lugna honom men det påverkade honom inte."

"Jag frågade Fai om hon ville att jag skulle döda honom. Hon sa vågar du eller inte. Efter det gick jag in i resortrummet via ett fönster som Fai öppnade för mig medan min vän Nattaphon, som ansvarade för transporten, väntade utanför. Jag gick in i rummet medan kinesen var i badrummet. Jag använde en kniv för att sticka och hugga Li till döds innan vi alla tre rusade iväg med hans ägodelar och hans sedan”, erkände Natdanai.

Region 9-polisen fortsätter att granska och utreda händelsen och noterar att Fai också är en ung och minderårig enligt thailändsk lag.

Offret, Zhirui Li, var enligt uppgift en gummiaffärsman i Koh Lanta-området och var även gift med en thailändsk kvinna med tre barn. Namnen på hans familj undanhölls för att skydda deras integritet och på grund av situationens känslighet.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.