Kinesisk affärsman hittades död med över 20 knivsår på en resort i södra Thailand

FOTO: Naew Na

Trang, södra Thailand –

En kinesisk affärsman hittades död med mer än 20 knivhugg och skärskador på en resort i Mueang Trang.

Mueang Trang-polisen underrättades om händelsen på tisdagseftermiddagen (16 majth) på en resort i underdistriktet Tub Tieng.

De och räddningspersonal anlände till resorten för att hitta kroppen av en 43-årig kinesisk man (Mr. Zhirui Li) i ett badrum. Han låg med ansiktet nedåt endast klädd i en handduk och täckt av blod.

Mer än 20 stick- och huggskador hittades på hans kropp inklusive bröstet. Polisen tror att den kinesiske mannen hade dött minst 12 timmar innan hans kropp hittades. Många tomma ölflaskor hittades i närheten tillsammans med sex oanvända kondomer.

Personalen på resorten berättade för thailändsk polis att vid klockan 16 idag, den XNUMX maj, ringde en rumsstädare till Lius telefonnummer som han gav till personalen när han checkade in eftersom han inte checkade ut före kl. Efter att ingen tog upp samtalet knackade städaren på dörren till rummet och det fanns fortfarande inget svar.

Den oidentifierade städaren berättade för resortchefen att hon gick in i rummet innan hon öppnade dörren. Hon hittade lite blod framför badrummet men var rädd för att gå in och hon ringde en annan personal för att titta in i duschområdet.

Lius kropp upptäcktes och thailändsk polis tillkallades vid denna tidpunkt.

Personalen berättade för polisen att den kinesiske mannen checkade in i rummet med någon som bara beskrivs som en "thailändsk kvinnlig vän". De gick in i rummet klockan 4:15 på måndagen (15 majth). Hans mobiltelefon och en sedan saknades, eftersom de inte hittats i rummet eller på resorten. Polisen jagar nu efter den thailändska kvinnan men har ännu inte identifierat henne för allmänheten, trots att de har en solid aning om hennes identitet enligt deras uttalanden.

Polisen fann att den kinesiske mannen var en affärsman som exporterade gummi och trä i Trang och närliggande provinser. Han bodde alltid på denna resort när han var på semester, enligt resortens personal. Han hade också ett hus på Lanta Island.

Han var en ex-pat och hade även en thailändsk fru från Trang och tre thailändska barn. Hans fru kom senare för att se hans kropp på orten men kommenterade inte situationen eller den misstänktes eventuella identitet på grund av hennes sorg. Hennes fullständiga namn undanhölls för familjens integritet.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.