Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Brittisk tonåring mördad, val och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 8 maj 2023, till söndagen den 14 maj 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. En brittisk tonåring har hittats död med huvudskador i en skog i Lampang-provinsen i norra Thailand. Hans flickvän som åkte på en motorcykeltur med honom försvann också.

En misstänkt har gripits och enligt uppgift erkändes av thailändsk polis för att ha mördat en 16-årig brittisk/thailändsk tonåring som hittades död med huvudskador i en skog i Lampang-provinsen, norra Thailand.

En försvunnen tonåringskvinna som senast sågs följa med en mördad brittisk/thailändsk pojke för att träffa en äldre thailändsk man hittades död och begravd i en skog i Lampang, norra Thailand.

Vila i frid till offren.

2. Department of Land Transport Phuket Office har fortsatt att varna för vad de kallar en online och illegal körkortsbluff där det fortfarande finns mer än 200 Facebook-sidor och konton som lurar människor.

För att få ett lagligt körkort kan personer boka en plats i kön via 'DLT Smart Queue-applikationen.

3. Thailand går in på sista sträckan innan thailändare går till valurnorna för det allmänna valet där de väljer parlamentsledamöter över hela landet den 14 maj.

Move Forward Party har sagt att de hävdar seger i det thailändska riksdagsvalet men det är en lång väg att gå till nästa premiärminister.

4. Thailand såg 446,936 2023 utländska turister under den första veckan i maj XNUMX, en liten minskning på grund av slutet av den långa semestern i många regioner, sade kontoret för den ständige sekreteraren för turism och sport.

Kontoret uppskattade att det skulle vara minst 2 miljoner turister som besöker landet i maj, främst från ASEAN-länderna, Östasien och Sydostasien.

5. Thailands sexarbetare är optimistiska om att en ny regering efter valet den 14 maj kommer att anta lagstiftning som hjälper till att avkriminalisera landets blomstrande sexindustri, som ger uppehälle till uppskattningsvis 300,000 XNUMX människor, inofficiellt.

Officiellt har den thailändska regeringen tidigare hävdat att det inte fanns någon prostitution i Thailand, ett uttalande som ofta hånas av kritiker och aktivister.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

*****************************

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.