Ungersk man ställs inför rättsliga åtgärder efter att ha vidrört pipfisk medan han dykt på ön Pha Ngan

Pha Ngan Island, Surat Thani-

  En ungersk man står inför rättsliga åtgärder efter att han rörde vid en pipfisk när han dykte på ön Pha Ngan.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) Office berättade för Phuket Express att ett videoklipp lades upp på en YouTube-kanal denna vecka med meddelandet "Scuba Diving in Paradise, Koh Pha Ngan, Thailand".

Dykaren rörde vid en pipfisk som enligt lag är olaglig att röra eller fånga pipfisken. DMCR lämnade in en anmälan till Koh Pha Ngan-polisen och videon blev viral på thailändska sociala medier, med många thailändska medborgare upprörda. Vissa kritiker menade dock att dykföretaget eller båtoperatören borde ha varnat mannen ordentligt. Mannen var dock inte turist och var en ex-pat, uppgav DMCR.

Dykaren identifierades senare av polisen som en ungersk man även om de inte släppte hans namn till allmänheten. Han har en thailändsk fru och bor på Pha Ngan Island som en ex-pat.

Hans pass förvaras hos polisen för att förhindra flykt från Thailand medan en utredning pågår.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.