Över hundra kilo fisk hittades död vid Phuket Lake

Karon –

Cirka 130 kilo fisk hittades död vid en sjö i Rawai.

Phukets fiskerichef Sittiphon Mueangsong berättade för Phuket Express att de denna vecka inspekterade Nai Harn-sjön i Rawai efter att de fått besked om att många fiskar hittades döda.

Från sin inspektion fann fiskeritjänstemän att det tidigare denna vecka var betydande regn i Rawai-området. Regnet hade som ett resultat tvättat ner smuts och sediment i sjön, förorenat området och minskat tillgängligt syre för marint liv.

Dessutom var det övergripande vädret svällande varmt den här veckan i Phuket vilket gjorde att temperaturen i sjön omedelbart ändrades. Dessa faktorer orsakade en betydande fiskdöd, enligt Sittiphon. Totalt hittades cirka 130 kilo fisk döda i sjön.

Sjön ligger i ett slutet område där vatten inte släppts ut till eller från havet på länge. Som ett resultat har en vattenport öppnats för att släppa in havsvatten i sjön för att späda ut föroreningar i framtiden.

Phukets fiskeriavdelning har tagit bort den döda fisken från sjön.

*******************************

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.