Bästa nationella berättelser om Thailand från den gångna veckan: Förtidsväljare flockas till vallokaler i Thailand och mer 

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 1 maj 2023, till söndagen den 7 maj 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Thailändska tjänstemän rapporterade totalt att 25 tsunamitorn slog larm över hela Thailand samtidigt, men det var tack och lov ingen tsunami.

DDPM har bekräftat att tsunamisirenerna vid dessa torn inte har fungerat fel. Signaler som skickades till dessa torn kom från satelliter. Signalerna från satelliter måste drivas av tekniker med dubbel lösenordssäkerhet. Det är dock oklart vad som gick fel.

2. Mer än 10,000 5 turister ansluter sig till de XNUMXth Full Moon Party i år på Pha Ngan Island.

Mer än 20,000 5 turister gick med i det 2023:e Full Moon Party 500 på Pha Ngan Island som har genererat minst XNUMX miljoner baht.

Glad Full Moon Party, som verkar bli livligare för varje månad!

3. Spridningen av covid-19 är inte längre en världsomspännande folkhälsokris, sade Världshälsoorganisationen fredagen den 5 maj 2023 nattetid i Bangkok, Thailand.

I över ett år har pandemin varit på en minskande trend med befolkningsimmunitet som ökar från vaccination och infektion, dödligheten minskar och trycket på hälsosystemen har lättat, sade WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus vid en presskonferens i Genève.

4. En kropp liknande den av en utlänning hittades flytande nära Pha Ngan Island i Surat Thani.

Kroppen identifieras fortfarande och det är fortfarande oklart om det är en utlänning.

5. Förtidsväljare flockas till vallokaler i Thailand.

Själva valet är nästa helg då majoriteten av allmänheten ska rösta, den 14 maj. Liksom denna helg kommer ett alkoholförsäljningsförbud att gälla från kl. 6 den 13 maj till kl. 6 den 14 maj i hela landet i Thailand enligt thailändska vallagar.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.