Död delfin hittades på stranden på ön Pha Ngan

Pha Ngan Island, Surat Thani –

En död delfin har sköljt iland vid en strand på ön Pha Ngan.

Chefen för Tan Sadet – Koh Pha Ngan National Center, Thikamphon Penchorm, berättade för Phuket Express att de underrättades om en död delfin tidigare i veckan på Yao Beach.

De anlände till stranden för att tyvärr hitta den döda delfinen. Marine and Coastal Resources Research Centre och The Central Gulf Centre of Thailand har kontaktats.

Den döda delfinen begravdes tillfälligt på stranden i väntan på att personal från centret skulle ta den döda delfinen för obduktion för att hitta dödsorsaken. Det var inte omedelbart klart vad förseningen var.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.