Phuket startar sterilisering för att kontrollera mer än 2,000 XNUMX apor

Phuket -

  Ett apakontrollteam från Samut Sakhon har börjat sterilisera apor i Phuket, som har en befolkning på mer än 2,000 XNUMX.

Mr. Pongchart Chueahom, chefen för Khao Phra Taeo Natural and Wildlife Center i Thalang berättade för Phuket Express att teamet har börjat installera burar för att fånga apor i Soi King Kaew 9 i Rassada, Mueang Phuket.

Projektet syftar till att kontrollera makakapor från den 21 aprilst till maj 16th, 2023. Projektet lanserades för fem år sedan i Baan Yamu i Paklok, Thalang efter att lokalbefolkningen klagat över att många apor hade stört bostadsområden.

Phuket har fortsatt med projektet och nyligen fanns det mer än 2,000 9 apor i många områden på ön. Vid Toh Sae Hill Public Park, Rang Hill Public Park och Koh Sirey Monkeys Viewpoint har apor också stört turister. Samtidigt har apor på Soi King Kaew XNUMX i Rassada, Klong Ta Jeen, Baan Bang Rong och Baan Yamu stört bostadsområden.

Att kontrollera apors födelsetal är mycket viktigt för framtiden eftersom naturlig mat inte kommer att räcka till för dem, vilket kommer att påverka den naturliga cykeln, sa Pongchart.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.