TAT tar "Amazing Thailand Roadshow" till fler kinesiska städer

"Amazing Thailand Road Show to China 2023, Phuket & the Andaman+" besöker Chongqing, Peking och Nanjing för att öka förtroendet för Thailand som en föredragen destination för kinesiska turister.

Bangkok, 20 april 2023 – Thailands turistmyndighet (TAT) leder en stark delegation av 56 thailändska turistoperatörer på "Amazing Thailand Road Show to China 2023, Phuket & the Andaman+" från 17-21 april, med besök i de tre nyckelstäderna Chongqing , Peking och Nanjing, för att upprepa att Thailand förblir en föredragen destination för kinesiska resenärer.

Roadshowen 'Amazing Thailand Road Show to China 2023, Phuket & the Andaman+' besökte Chongqing först den 17 april, sedan Peking den 19 april och besöker Nanjing den 21 april. Det följer på 'Amazing Thailand Amazing New Chapters Roadshow to China 2023' i februari, som besökte Shanghai, Chengdu och Guangzhou.

Tanes Petsuwan, TATs vice guvernör för internationell marknadsföring – Asien och södra Stilla havet, sa "Roadshowen lägger tonvikt på att främja kvalitativa turismupplevelser i Thailand, och fokuserar särskilt på ett stort utbud av turismprodukter och tjänster som erbjuds i Phuket och närliggande Andamanska kustområden. I denna utsträckning är vi mycket nöjda med att se entusiastiska affärsförhandlingar mellan de thailändska leverantörerna och Kinas turistproffs, och det fortsatta förtroendet för Thailand som en föredragen destination för kinesiska turister.”

Arrangerad tillsammans med Phuket Tourism Business Association, "Amazing Thailand Road Show to China 2023, Phuket & the Andaman+" ser deltagande av 38 hotell- och resortoperatörer, sex resebyråer, sex turistdestinationer, tre andra typer av turismoperatörer, och tre strategiska partner till TAT.

Förutom affärsdiskussioner får Kinas turismoperatörer i de tre städerna också en uppdatering om kvalitetsturismprodukter och -tjänster i Thailand, särskilt Phuket och Andaman-regionen, medan det för de thailändska turistförsäljarna finns en marknadsinformation om den kinesiska marknaden. av TAT-kontoret i varje besökt stad.

Den 17 april i Chongqing såg roadshowen över 200 kinesiska turistproffs från 101 företag som deltog i affärsförhandlingar och uppdateringar om Thailands turism.

Roadshowen syftar också till att öka medvetenheten om TAT:s senaste marknadsföringskampanj för den kinesiska marknaden som heter 'Tiew Muang Thai Ying Pai Ying Sanook' (ju mer man reser till Thailand, desto roligare blir de) kampanj. Det syftar till att betona att Thailand förblir ett toppturistmål för kinesiska resenärer, och att främja en mängd olika kvalitetsturismprodukter och tjänster som tillgodoser livsstilen för olika kinesiska resesegment.

Chongqing, Peking och Nanjing är bland ekonomiskt viktiga städer i Kina, med flygförbindelser till Thailand. Det går i genomsnitt 25 flyg per vecka mellan Chongqing och Bangkok, 14 flyg per vecka mellan Peking och Bangkok och 23 flyg per vecka mellan Nanjing och Bangkok.

Från 1 januari till 10 april 2023 registrerade kungariket 614,338 XNUMX kinesiska turister, enligt de preliminära siffrorna från ministeriet för turism och sport.

"Med över 11 miljoner kinesiska turister på besök under 2019 är Kina en viktig turistmarknad för Thailand, och eftersom landet fortsätter att återhämta sig förväntar sig TAT att roadshowerna till Kina i år kommer att hjälpa Thailand att nå sitt mål att välkomna 9 miljoner kinesiska turister 2023 " Mr Tanes avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.