Huvudlös Dugong hittades på stranden i Krabi

FOTO: Krabi News

Krabi –

En huvudlös dugong hittades på en strand i Nuea Klong-distriktet.

Byns chef, Yongyut Fangkhwa, underrättades av lokalbefolkningen om händelsen på onsdagen (19 april)th). Han anlände till Baan Lang Koh Beach för att hitta den huvudlösa dugongen. Dugongen vägde cirka 100 kilo och var två meter lång.

Yongyut berättade för Phuket Express att dugongen kan ha fastnat i ett fiskenät innan dess huvud skars av. Det är också möjligt att någon ville få tag i dess huggtänder eftersom det finns vissa människor i Thailand som tror att dugong huggtänder är heliga och dyrbara.

De som gjorde detta är dock inte lokala fiskare enligt Yongyut. Lokalbefolkningen och fiskarna här vet att de måste bevara dugongen och dess mat, sjögräs, i havet.

Byns chef har lämnat in en anmälan till polisen och forskningscentret för utrotningshotade djur i Trang informerades. På torsdag (20 aprilth) de kommer till stranden för att hämta den döda dugongen.

Phuket Express noterade dugong är ett av Thailands reserverade djur.

Det här är tyvärr inte den första dugong som nyligen hittats död i Krabi:

En dugong hittades död i havet i Krabi.

En dugong hittades tyvärr död på en ö i Krabi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.